Tudtad?!

Az idei év gyógynövénye: a macskamenta
A gyógyszerészet és a gyógynövények története évszázadok óta szorosan összefonódik. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a hazai gyógyszerészet tudományos szervezete, amelyen belül a Gyógynövény Szakosztály fogja össze a gyógynövény szakterület művelőit. 2013 óta egy nagyszerű kezdeményezés kapcsán az év természeti értékeinek megválasztásakor az “év gyógynövénye” címet is kiosztják! A kiválasztott növényre ekkor nagyobb reflektorfény kerül – több kutatás indul, több ismeretterjesztő irodalom lát napvilágot, ami hatásait, jellegzetességeit írja le.

Az eddigi évek címvédő növényei:

2013 – Máriatövis

2014 – Citromfű

2015 – Galagonya

2016 – Kamilla

Bár macskamentát (Nepeta Cnataria) nem tartalmaz egyetlen termékünk sem, a mentanövények csoportjába tartozó borsmenta (Mentha Piperita) számos Trichocenter termékünkben megtalálható, így a D-oldatban is, mely kíváló előkezelőként használható több fejbőr rendellenesség esetén.
A macskamenta (Nepeta cataria) különleges nevét arról kapta, hogy a macskák szívesen hemperegnek nyáron a növény levelei között. A növény szárított és friss leveleit gyógyteákban, vagy mint fűszernövény is felhasználhatjuk, mártásokba, levesekbe. A macskamentából készült teát emésztési zavarokra, meghűlésre, és lázcsillapításra is használhatjuk, a 18. századból származó füveskönyv is említést tesz a növényről, amely zúzódásokra és nehézlégzésre javasolja a belőle készült teát.
Composizione Igienica D – Különösen hatékony, borókabogyó olajesszencia-tartalmának köszönhetően tisztító és lágyító hatást fejt ki a hajas fejbőr alsóbb rétegeiben is, ami elősegíti a fejbőr jobb oxigénellátását. Leoldja a megvastagodott keratin réteget, alkalmassá téve a fejbőrt a hatóanyagok felszívódására. Gyulladt fejbőr esetén alkalmazását nem javasoljuk.

Szeretnél ültetni macskamentát? További érdekességek, és leírások után kutatsz? Tekintsd meg forrásunkat:
kertvarazsmagazin.hu
evgyogynovenye.hu